спочатку ловіть науковий факт, а потім як завжди полетимо гостинно говорити на тему:
днк людей збігається приблизно на 99,9%, але є 0,1%, що створює унікальність кожного. ось там де збігається, хочеться поговорити більше, бо здається ми у varfamily зібрали ком’юніті, що неймовірно, але факт мають в днк 100% бажання творити унікально, і так щоб внутрішній дзинь ставася, розумієте?
справи життя знаходять по різному. за покликом серця, випадково, наполегливо, швидко чи довго. насправді, не важливо як, головне – знайти
ходімо знайомитись, це – ярослав і він шеф-пекар brooks. пекарською справою він займається з 2018 року, а це виходить вже сьомий рік
як і чому це сталось?
ярослав розповідає: “я все життя обожнював готувати, але це було для себе, для друзів, родини. десь посмажити шашлик? десь на івент спекти торт? це завжди був я, мені це до душі”
“я був артистом до цього, але розумів, що більше не хочу в цьому розвиватись. думав що робити, як, де. в 16 років хотів навіть поступити до кулінарного, але балів не вистачило, моєї наполегливості в чомусь теж”
на той час ярослав пішов працювати мотористом й 2 роки ходив на судні по дніпру. завжди знав, що внутрішньо йому відгукується кухня та в один день завітав на майстер-клас з кондитерського мистецтва: “тоді познайомився з лізою глінською і стався метч, бо вона дала рекомендацію до кого піти працювати аби навчатись і в той самий день ця людина викладає допис, що шукає пекаря в команду”
ми у varafmily віримо, що всьому свій час – потрібні люди приходять у потрібне місце та необхідну годину. “я тоді написав шефу пекарні, що я не пекар, зовсім, але маю велике бажання, ну і мене покликали знайомитись – так шлях і почався”
питали в ярослава чи були моменти сумніву, чи розглядав він альтернативні варіанти роботи, але відповідь однозначна: “ні, сумнів ніколи, навіть до цього дня не було, це моє”
перший досвід випічки й те, як працює з продуктом зараз
“неочікувано, але перше, що я зробив – випік піцу, а потім зробив свою першу булочку”
“якщо про солодку випічку говоримо, то звісно зараз ми адаптуємо її під смаки дніпрян. тут люблять аби начинки було багато, люблять фісташку, ванільний крем, щоб це візуально гарно було. в києві по іншому”
що стало мотивацією залишити київ, в якому жив все життя та переїхати у дніпро?
“у мене були різні пропозиції, але коли відкривався brooks, то мені запропонували стати шефом. я зовсім не міг цього уявити – я, дніпро, жити? на місяць, можливо, але на довгий час в жодному випадку”
“приїхав знайомитись з сашою, на місяць, як тоді думав, ну а потім залишився. я обираю людей, вони є цінністю, бо важливо саме з ким ти працюєш
саша та настя варави, шеф закладу андрій, інші рєбята, які тут працюють – це надихає. дніпро теж гарним виявився, але я переконаний, що важливо з ким ти працюєш, а мені якраз з цими людьми хочеться далі творити, тому я тут”
який смак або аромат асоціюється з дитинством? чи вплинули ці спогади на підхід до випічки?
“паска. в мене мама в дитинстві її випікала, це дуже великих зусиль потребує. це заклало в мені багато важливого”
що, на твою думку, робить хліб «живим»?
“я люблю хліб, весь. коли ти працюєш з тістом, поєднуєш воду, борошно, отримуєш продукт і лишаєш відпочити – через годину його стан змінюється, збільшується. так само коли закваску вирощуєш, там взагалі процес кілька днів триває
постійно змінна структура, форма, в печі він виростає, тріщить, це характерно для хліба. своя магія, він дійсно живий”
“є, до речі, дещо, що я дуже люблю, це свіжоспечений хліб, коли він ще теплий і бажано саме білий, наприклад багет, оливкова олія extra virgin та мальдонська сіль. це найкраща їжа. просто вау поєднання!”
ну як? смак уявили? смакуйте!
топ-3 фаворитів дніпрян з coffee&bakery
“знаю цей список – це точно макова булочка, лляний хліб та лінійка мигдалевих круасанів”. а тут ваша зупиночка, dearest gentle readers🤭, бо ми вирішили зробити вам подарунок то пригостити маковою булочкою всіх, хто читає цей текст
не pov, a real ситуація: докажи, що дочитав статтю до кінця
ловіть пароль, що діє до 15 квітня в brooks – “маковий чемпіон”
скажіть на кав’ярні ці слова та отримайте від нас пригощання, і най станеться досвід топ-1 позиції вашого серця. не забудьте розказати про враження, па-па🤞🏼