куди зникла вівця з black sheep
або чому велика жовта качка новий символ китайського нового року?
розказує шеф black sheep антон та маркетинг директорка varfamily аня
третій тиждень, як ми з вами живемо не в 2025, а в 4722. вперше бачите цю цифру – ок, розуміємо та все-таки хочемо розказати більше про її символізм для нашого паназійського місця сили – кафе black sheep, що на січових стрільців, 1а у дніпрі
про що для нас китайський новий рік – чому святкували його?
“чомусь так повелось, що для закладу це найважливіше свято в році, навіть крутіше за день народження, – каже антон, шеф black sheep, – це дуже відповідальний період для кухні, тому що залучені всі підрозділи і факапнутися просто немає можливості, потрібен якісний і цікавий продукт, адаптований і водночас трушний”
виходити за рамки та експериментувати – оце точно про нас. важливо познайомити містян з іншою культурою, дати можливість відкрити нові смаки
чому качка була на даху? вівця поїхала у відпустку?
десь орієнтовно з листопада команда маркетингу почала готувати концепт. “тоді ще ми планували поставити на дах black sheep велику змію, бо 4722 це її рік за китайським календарем, – розповідає аня, – але коли в січні вже структурно почали підготовку, то зрозуміли, що це складно в реалізації та чи взагалі потрібно?”
найкращі ідеї народжуються в легкості. так з качкою і сталось. в одній з розмов між керівним складом закладу, тоді ще в жарт, виникла ідея зробити ніндзя качку на даху, віднести її до традиційних страв, які готуємо
качки в світі були репрезентацією артоб’єктів і ми це давно підтримали, а тут вирішили нагадати ще раз і показати як може бути в зв’язці з концептом
реакція аудиторії сказала все за нас. купа фото, захоплення масштабністю декору, підвищення трафіку та прямі відгуки
“декор повинен працювати, – каже аня, – тут він своє зробив
все, що ви хотіли знати про меню
концепт меню – стіл китайської сім’ї, далі антон розкриває:
“в традиціях нації мати багатий стіл, але їсти навпаки не багато. за їх столом може сидіти 3 людини, але стояти 10 страв, вони все ділять. ось і ми зробили багато їжі яку люди можуть шерити між собою”
у кожній страві є частинка black sheep. ми готуємо ф’южн кухню, що дає можливість поєднувати кілька кулінарних смаків різних країн азії в одному місці
“за основу взяті, звісно, оригінальні рецепти. наприклад, биті огірки з японії за китайською технологією. кухня овечки це завжди експерименти, але в кожній страві я намагаюся згадати коріння”
топ-3 страви за версією шефа
перша – риба хризантема. китайський кисло-солодкий соус, смажена риба. це страва, якої не було в дніпрі, тому для довіду точно супер створити подібне
друга, це смажені пельмені з креветкою. тут все за китайськими канонами – пекінська капуста, креветка, імбир, шаосинське рисове вино
ну і третє – наша інтерпретація пекінської качки, їжа яку ми вже за традицією готуємо на це свято, це просто маст хев на вашому столі
наступного року здивуємо не менш. а ви слідкуйте і чекайте апдейтів на головне питаня року “чи повернеться на дах вівця?”🤫